Information design en infographicsInformation design

Het doel van information design is om informatie op een effectieve en efficiënte manier binnen verschillende communicatiemiddelen weer te geven. Voorbeelden van information design die Olykan realiseert zijn gebruikershandleidingen, productsheets, formulieren en infographics.


Lees meer over information design en infographics

Information design

Sinds haar oprichting in 1983 houdt Olykan zich bezig met information design. Het doel van information design is om informatie op een effectieve en efficiënte manier binnen verschillende communicatiemiddelen weer te geven. Olykan brengt structuur aan in complexe informatiestromen en zorgt dat gebruikersinformatie op een heldere manier gepresenteerd wordt naar uw doelgroep. Voorbeelden van information design die Olykan realiseert zijn gebruikershandleidingen, productsheets, formulieren en infographics. Met name stede- en waterbouwkundige en planologische diensten van gemeenten en overheid zijn de belangrijkste opdrachtgevers voor ons op het gebied van information design.

Infographics

De visuele weergaven van informatie, data en kennis worden information graphics genoemd, ook wel infographics. Middels grafische illustraties wordt complexe informatie zo helder en eenvoudig mogelijk weergegeven. Olykan is gespecialiseerd in het ontwerpen van infographics. Een goede information graphic is voor Olykan één waarbij de juiste balans is gevonden tussen illustratie, design en redactie.

Minimaliseer
Projecten: information design en infographics

Meindert Brouwer


Topografische kaart Amazone

Gemeente Amsterdam


Trouwroute prinselijk paar

Hemels Publishers


Mercedes autoroute
Gemeente Amsterdam, Natuurontwikkeling IJburg

Gemeente Amsterdam


Natuurontwikkeling IJburg

Muziekgebouw aan 't IJ / Bimhuis


Routekaart

Noordhoff uitgevers


Infographic 'Germaanse volken'

Rijkswaterstaat


Infographic 'Julianaplein'

Het Oosten Woningcorporatie


Routebeschrijving

Uitgeverij Peter Suurland


Kaart van Amsterdam
Noordhoff Uitgevers, Dierenkaart

Noordhoff Uitgevers


Dierenkaart